Broccolisoep met blauwe kaas


IngrediŽnten

  • 1 liter groentebouillon
  • 500 gram broccoli
  • 1 ajuin
  • wit van 1 prei
  • room, boter, en blauwe kaas

Bereiding

  1. Snij de topjes van de broccoli (1 mm dikte voor de garnering) en leg apart om te serveren op een bord.
  2. Snij de ajuin, prei en rest van de broccoli in fijne stukjes.
  3. Smelt boter in een pan, stoof er de groenten in aan die je goed kruidt met peper en zout.
  4. Na enkele minuten stoven voeg je de groentebouillon toe (al dan niet zelf gemaakt of instant uit poeder of een blokje)
  5. Laat de soep een 30 tal minuten koken.
  6. Voeg er room aan toe en pureer met een staafmixer.
  7. Leg een stuk blauwe kaas in een bord, giet er de warme broccolisoep over zodat de kaas smelt en garneer met de fijngesneden broccolitopjes.